Euro 2012
Especials 28/06/2012

Dos gols de Balotelli descomponen Alemanya (2-1) i converteixen Itàlia en finalista de l'Eurocopa

El davanter del City ha avançat els italians amb un remat de cap al minut 20 i, abans del descans, ha afusellat Neuer per deixar el partit resolt. Alemanya ha millorat en la segona meitat però no ha pogut remuntar, malgrat el gol d'Özil, de penal, al minut 92

Mario Balotelli, sense samarreta, i Antonio Cassano celebren el segon gol d'Itàlia

BarcelonaItàlia serà el rival d'Espanya a la final de l'Eurocopa, diumenge a les 20.45h. La selecció que entrena Cesare Prandelli ha superat Alemanya (2-1) gràcies a dos gols de Mario Balotelli. El combinat de Joachim Löw, que ha somiat en els últims minuts gràcies a un gol de penal d'Özil, ha mostrat la seva pitjor cara en el pitjor dia. Excessivament caòtica en atac i amb greus problemes en les transicions defensives, ha caigut al parany d'una Itàlia pràctica i ordenada que ha pogut acabar golejant.

Ha sigut un partit amb ritme, àgil. Alemanya ha començat movent-se bé entre línies i creant problemes a la defensa italiana. Pirlo ha hagut de treure sota pals una pilota que entrava a gol després d'una rematada de Hummels al minut 5. Poc després, Özil ha fet una centrada des de la dreta que a punt ha estat de batre Buffon. Itàlia ha necessitat uns minuts per situar-se sobre el terreny de joc, d'ordenar-se al voltant d'un Pirlo que ha tornat a dirigir la seva selecció a base de col·locació, visió de joc i lideratge. Entre ell i Cassano, molt llest traient de zona al central Hummels en l'espai que deixava Khedira a la seva esquena, han desordenat Alemanya.

De mica en mica, Itàlia s'ha anat trobant més còmode. Tant que, en un dels bons moviments de Cassano, el davanter s'ha inventat una centrada que Balotelli ha rematat de cap amb potència, a contrapeu de Neuer. Minut 20, 1-0. A Alemanya li ha costat refer-se del cop, incapaç de trobar la consistència al mig del camp que ha demostrat durant el torneig. Khedira s'ha animat més del compte en atac, Podolski no ha aportat perill per l'esquerra, Özil volia fer de Kroos, Kroos no trobava espais i Mario Gómez, cap assistència. Itàlia, en canvi, ha generat perill de forma senzilla i directa, com en l'acció del 2-0. Montolivo envia una pilota a l'esquena de la defensa perquè corri Balotelli i afuselli Neuer amb un obús que s'ha colat per l'escaire.

Amb l'avantatge de dos gols s'ha arribat al descans. Löw ha mogut fitxa al descans per mirar de reactivar el seu atac, donant entrada a Klose i Reus. Tots dos han ajudat a millorar la imatge de 'la Mannschaft', que s'ha apropat molt més a la porteria de Buffon. Reus, de falta, ha estavellat la pilota al travesser, en una jugada que hagués pogut aportar emoció a la semifinal. Però els italians, al límit del patiment, s'han mantingut ordenats i pacients, a l'espera del contraatac definitiu. Marchisio i Di Natale han tingut a les seves botes el 3-0.

Al temps afegit, unes mans de Balzaretti dins l'àrea han permès Alemanya retallar diferències. Özil, de penal, ha fet el 2-1 i ha fet somiar uns minuts als alemanys, que han acabat amb el porter Neuer incorporat a l'atac. Però el marcador ja no s'ha mogut, deixant Itàlia classificada per a la final, que jugarà contra Espanya a Kíev diumenge a les 20.45h.

Fitxa tècnica

Alemanya: Neuer; Boateng (Müller 71'), Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger; Özil, Kroos, Podolski (Reus 46'); Mario Gómez (Klose 46')

Itàlia: Buffon; Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Pirlo, Marchisio, Montolivo (Motta 63'), De Rossi; Cassano (Diamanti 58'), Balotelli (Di Natale 69')

Àrbitre: Stéphane Lannou (francès). Ha amonestat amb groga a Balotelli (36'), Bonucci (61'), De Rossi (83'), Motta (89'), Hummels (93').

Gols: 1-0, Balotelli (20'). 2-0, Balotelli (36'). 2-1, Özil (91').