eurocopa
Especials 13/06/2012

Portugal guanya tot i els errors de Ronaldo

El capità portuguès ha fallat diverses ocasions clares, però el combinat lusità ha aconseguit imposar-se a Dinamarca

Cristiano Ronaldo, en una imatge del partit contra Dinamarca

BarcelonaDinamarca no ha pogut confirmar l'estatus d'equip revelació davant Portugal. L'equip lusità ha colpejat primer mitjançant un remat de Pepe, que ha aprofitat una centrada de Joao Moutinho en un còrner per signar l'un a zero al minut 24. Minuts després, seria Hélder Postiga qui aprofitaria una centrada, aquest cop de Nani, per marcar el segon gol portuguès. Dinamarca no s'ha rendit: Bendnter, un expert en fer-li gols a l'equip lusità, ha enviat al fons de la xarxa una pilota que Krohn-Dehli li ha deixat en safata cinc minuts abans del final de la primera meitat.

En el segon temps, Portugal ha cedit la possessió al rival, parant-li una trampa i esperant que els veloços contracops de Ronaldo i Nani sentenciessin. Ronaldo, però, ha fallat davant la porteria en reiterades ocasions, i la 'dinamita roja' ha aprofitat la manca d'encert rival per ficar-se en el partit. De nou, Bendtner ha sigut l'executor, equilibrant el matx quan faltaven escassos deu minuts pel final. Els lusitans, però, han demostrat una gran capacitat de reacció, i han recuperat l'avantatge al minut 87' gràcies a una excel·lent acció de Varela dins l'àrea. Portugal i Dinamarca queden empatades, amb tres punts cadascuna.

Fitxa del partit:

Dinamarca: Andersen; S. Poulsen, Agger, Kjaer, Jacobsen; Kvist, Zimling (J. Poulsen, 15'); Schone (Krohn-Dehli, 90'), Eriksen, Rommedahl (Mikkelsen, 60'); i Bendtner.

Portugal: Rui Patrício; Coentrao, Bruno Alves, Pepe, Joao Pereira; Meireles (Varela, 84'), Veloso, Moutinho; Nani (Rolando, 89'), Hélder Postiga (Nelson Oliveira, 64') i Cristiano Ronaldo.

Gols: 0-1 (24') Pepe, 0-2 (36') Hélder Postiga, 1-2 (41') Bendtner, 2-2 (80') Bendtner, 2-3 (87') Varela.

Àrbitre: Craig Thompson. T. G.: Meireles (29'), J. Poulsen (56'), Jacobsen (81'), Cristiano Ronaldo (92')