EUROCOPA 2016

Polònia-Portugal, la revàlida dels dos millors caçagols europeus

Cristiano Ronaldo i Lewandoski van ser els millors europeus en la cursa per la Bota d'Or, ara són qüestionats pel baix rendiment a l'Eurocopa

Ferran Rigat
Cristiano Ronaldo i Robert Lewandoski van superar la trentena de gols aquesta temporada amb els  seus clubs

BarcelonaPolònia i Portugal es veuran les cares en el primer partit dels quarts de finals de l'Eurocopa 2016. A l'estadi Velòdrom de Marsella, el proper dijous a les 21 hores (Telecinco), polonesos i portuguesos es jugaran passar a les semifinals. Les dues seleccions van haver d'arribar a la pròrroga per poder superar els vuitens. La selecció polonesa va passar als penals després d'acabar 1 a 1 contra Suïssa. Els portuguesos, per la seva part, van evitar el cara o creu en els onze metres gràcies al gol que Ricardo Quaresma va marcar a Croàcia al minut 117.

Però aquesta no és l'única similitud entre les dues seleccions. Els seus dos màxims estendards i capitans, Cristiano Ronaldo i Robert Lewandoski, van lluitar per aconseguir la Bota d'Or 2015/16. El madridista va marcar 35 gols i només Luis Suárez (40) i Higuaín (36) van superar el madridista, mentre que Lewandoski va acabar cinquè gràcies a les 30 dianes que va marcar amb el Bayern de Munic. Sens dubte els dos golejadors estaven cridats a ser grans reclams d'aquesta Eurocopa, però tots dos estan generant moltes més crítiques que elogis.

Ronaldo va començar els dos primers partits de la fase de grups sense veure porteria i amb dos empats contra seleccions teòricament inferiors: Islàndia (1-1) i Àustria (0-0). Cristiano estava entre l'espasa i la paret en el tercer partit contra Hongria. Tot i l'empat a tres, el madridista va aparèixer amb dos gols. Però contra Croàcia als vuitens va tornar la seva pitjor versió.

Per la seva banda, el davanter del Bayern de Munic encara no ha trobat porteria en els quatre partits que ha jugat amb la seva selecció. El polonesos han marcat tres gols, firmats per Arkadiusz Milik –un davant d'Irlanda del Nord– i Jakub Blaszczykowski –un a Ucraïna i l'altre a Suïssa.

Aquest serà un bon partit perquè les dues estrelles tornin a brillar amb el que millor saben fer, marcar gols.

Cristiano ja ha marcat contra Pòlonia

L'última ocasió que aquestes dues seleccions es van enfrontar va ser el 8 de setembre de 2007. Aquell duel classificatori per a l'Eurocopa de 2008 va acabar amb un empat a dos. Els polonesos es van avançar però Portugal va empatar al començament de la segona part. Cristiano Ronaldo, que en aquells temps defensava la samarreta del Manchester United, va desfer l'empat a quinze minuts d'acabar el partit. Però quan tot semblava que acabaria en victòria lusitana els polonesos van aconseguir empatar.