Especials 09/07/2012

El Parlament grec dóna el vistiplau al nou govern de Samaràs

L'executiu hel·lè promet suavitzar les dures condicions del rescat

Acn
1 min
Andonis Samaràs jurant el càrrec davant de l'Església ortodoxa grega. REUTERS

AtenesEl Parlament grec ha donat aquest diumenge a última hora el vistiplau al govern grec liderat pel primer ministre Andonis Samaràs, i ara afronta la tasca de convèncer els dirigents de l'FMI i els socis de la UE per disposar de més temps per complir amb les condicions del rescat.

L'aprovació de 179 dels 300 diputats de la cambra arriba després de tres dies de debat, en què el nou executiu s'ha compromès a recuperar la confiança dels mercats. Després d'exigir una llarga llista de canvis en el darrer rescat al país hel·lè, la coalició formada per tres partits ha adoptat un to més conciliador, malgrat enfrontar-se a la possibilitat de quedar-se sense més diners si no rep més ajuda.

El nou executiu ha promès que seguirà endavant amb les privatizacions i les reformes estructurals, ja que considera que aquest és el primer pas per tornar a guanyar la confiança dels prestamistes. "No volem canviar els objectius del rescat, sinó allò que està provocant recessió i evitant que arribem a aquests objectius", va dir el primer ministre en el discurs previ a la moció de confiança. "Ho hem estat dient reiteradament: l'única manera d'evitar la bancarrota i una sortida de l'euro és a través del creixement i la inversió", va afegir.

El nou govern de Samaràs s'enfronta a l'oposició de les fortes retallades en salaris i despeses previstes en el rescat de 130.000 milions d'euros, i ja ha promès que suavitzarà les dures condicions del rescat.

stats