CRISI DE L'EURO
Especials 23/08/2012

Merkel i Hollande collen Grècia i li exigeixen més sacrificis

La cancellera alemanya ha rebut el president francès a Berlín aquest dijous per fer front comú davant les peticions d'Atenes de més temps per fer front a les seves obligacions

Ara
1 min
Merkel i Hollande a l'inici de la seva trobada a Berlín. REUTERS

BarcelonaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, François Hollande, reclamaran al primer ministre grec, Andonis Samaràs, que "compleixi amb els seus compromisos de reformes" durant les visites a Berlín i París aquest divendres i dissabte, respectivament.

Així ho ha anunciat Merkel aquest dijous amb motiu de la seva reunió amb el president francès a Berlín, que ha subratllat també que cal treballar perquè la situació de Grècia no s'estengui a altres països.

"És la nostra voluntat" que Grècia romangui a la zona de l'euro, ha assegurat Hollande, abans d'insistir que el país hel·lè "ha de fer els esforços necessaris" per aconseguir-ho.

Les paraules de Merkel i Hollande arriben després que Samaràs hagin demanat aquest dimecres "una mica més d'aire per poder complir amb les seves obligacions".

Merkel ja ha avançat que no s'han d'esperar grans decisions en la reunió d'aquest dijous a Berlín i que fins que la 'troica' –que aplega la UE, el BCE i l'FMI– no emeti un nou informe sobre els progressos que està fent Grècia per complir amb els compromisos d'austeritat, el mes de setembre, no hi haurà novetats.

stats