Revoltes al Pròxim Orient
Especials 28/09/2011

Els països europeus demanaran a l'ONU una condemna al règim de Síria sense sancions

Proposaran al Consell de Seguretat una resolució política contra Baixar al-Assad per la repressió de les protestes. S'espera que la Xina i Rússia donin suport a la iniciativa

Agències
1 min

Nova YorkEls quatre estats europeus presents al Consell de Seguretat de l'ONU proposaran una nova resolució de condemna al règim de Síria per la repressió de les protestes prodemocràcia, però renuncien a demanar sancions contra Damasc. França i la Gran Bretanya, amb Alemanya i Portugal (que són membres rotatius del consell), estan ultimant els detalls del text, que suposaria la primera condemna de l'organisme, després de set mesos d'una revolta que ha provocat ja més de tres mil morts.

Segons han informat fonts diplomàtiques a Reuters i Efe, la resolució inclourà "l'amenaça de futures sancions", però no la seva aplicació immediata. D'aquesta manera s'evitaria el bloqueig de la Xina i Rússia, que es van oposar el passat agost a la resolució presentada pels països europeus amb el suport dels Estats Units. L'estratègia és oferir un termini a Damasc per aturar la repressió i, en cas contrari, que el Consell de Seguretat es comprometi a adoptar sancions en una nova resolució.

stats