COMPLEX D'OCI
Especials 25/05/2012

L'Agència Catalana de Salut Pública descarta que es pugui fumar a Eurovegas

El Comitè de Prevenció del Tabaquisme també s'oposa a que s'hi pugui fumar i no creu que sigui bona idea "ajuntar dues addiccions com joc i tabac"

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaEl Comitè espanyol per a la prevenció del tabaquisme (CNPT), que aquests dies celebra unes jornades a l'Hospital de Bellvitge, ha carregat contra Eurovegas. Els promotors de Las Vegas Sands Corporation demanen exempcions en la llei antitabac perquè s'hi pugui fumar a les seves instal·lacions.

El president del CNPT, Francisco Rodríguez Lozano, ho ha rebutjat i assegura que "no tot s'hi val". "No ens sembla convenient donar marxa enrere en la llei perquè això té un cost en salut i en tractaments. Espero que això no arribi a succeir". Rodríguez Lozano tampoc creu que sigui bona idea que joc i tabac vagin de la mà: "La ludopatia és una addicció i no creiem que sigui bo ajuntar-la amb una altra addicció com és el tabac".

La subdirectora general de Promoció de la Salut de la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut, Carmen Cabezas, ha garantit el compromís de l'agència amb la llei antitabac i, en cas que Eurovegas vingui a Catalunya, ha dit que la llei "no té marxa enrere".

L'exministra de Sanitat del Regne Unit, Gillian Merron, que també ha assistit a les jornades ha assegurat que permetre exempcions a la llei perquè ho demanen uns inversors "seria un error" i "no hi ha una base clara per promoure canvis en la legislació".

stats