Especials 22/08/2012

La ubicació d'Eurovegas se sabrà la primera quinzena de setembre

Una vegada es prengui la decisió final sobre si el complex d'oci va a Barcelona o a Madrid, Las Vegas Sands la comunicarà primer als governs autonòmics de Catalunya i Madrid i després es farà públic un comunicat

Efe
2 min
UN MODEL DE NEGOCI  01. Un client d'un casino de la ciutat de Las Vegas. 02. Als carrers de la ciutat de Nevada es reparteixen contactes de prostitutes. 03. Adelson durant una visita a Madrid.

BarcelonaLa ubicació del complex d'oci i congressos Eurovegas del magnat Sheldon Adelson, que es disputen Barcelona i Madrid, se sabrà durant la primera quinzena de setembre. Ho ha dit aquest dimecres a l'agència Efe un portaveu de Las Vegas Sands. Fins avui, estava previst que la companyia nord-americana fes pública la seva decisió el dia 1 de setembre. El mateix portaveu ha assegurat que "no hi haurà ja més ajornaments".

El director general de Las Vegas Sands, Michael Leven, va ser qui va parlar del primer de setembre durant l'última visita que va realitzar a Madrid el 26 de juny passat, quan va visitar els tres terrenys que la Comunitat de Madrid ofereix per al projecte –a Valdecarros, Alcorcón i Torrejón-Paracuellos.

Un dia abans, Leven havia visitat Barcelona per recórrer els terrenys del delta del Llobregat que la Generalitat de Catalunya ha posat a la seva disposició.

Una vegada es prengui la decisió final sobre si el projecte anirà a Barcelona o a Madrid, Las Vegas Sands la comunicarà primer als governs autonòmics de Catalunya i Madrid i després es farà públic un comunicat.

Els assessors de comunicació del projecte creuen que l'empresa elaborarà un argumentari per vestir la seva decisió sobre la ciutat i el territori escollit per albergar Eurovegas.

Durant la seva visita a l'Estat, Leven va assenyalar que la decisió es prendrà tenint en compte quin dels terrenys oferts per una ciutat i l'altra és més indicat, per a la qual cosa es tindran en compte, sobretot, els voltants, els aspectes topogràfics i geogràfics, els serveis pròxims i l'accessibilitat.

Las Vegas Sands ja ha mantingut converses amb unes 30 entitats bancàries a la recerca de finançament suficient per posar en marxa el complex d'oci i hoteler.

Tot i que encara no s'han concretat ni l'envergadura ni l'escala del projecte, Las Vegas Sands ha apuntat que, en cas que el complex tingui 6.000 habitacions, la inversió de la companyia arribaria als 6.000 milions de dòlars –uns 4.800 milions d'euros.

Si s'arribés a la mida del complex que ambiciona Adelson, d'unes 36.000 habitacions, es podrien crear uns 230.000 llocs de treball, segons estimacions inicials.

El complex es podria començar a construir entre 8 i 9 mesos després d'haver-se pres la decisió, un cop resolt el seu finançament i adaptat el projecte a la legislació estatal i autonòmica.

stats