Especials 31/05/2012

Els exdirectius de Canal 9 responsabilitzen la direcció d'haver ordenat contractar amb Gürtel

En la seva declaració, els imputats han assegurat que la sonorització de la visita del Papa es va adjudicar a Teconsa "per ordre" del llavors director de RTVV, Pedro García

Efe
2 min

ValènciaDos exresponsables tècnics de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) han assegurat avui que van signar l'informe sobre l'adjudicació de contractes a empreses de la trama Gürtel durant la visita del Papa a València el 2006 "per ordres superiors" del llavors director de l'ens, Pedro García Gimeno.

Segons han explicat fonts jurídiques, tant l'excap del departament tècnic de RTVV, Luís Sabater, com l'exdirector d'Antena, Antonio de la Viuda, han responsabilitzat García Gimeno i el seu número dos, Ricardo Calatayud, de l'adjudicació del contracte a l'empresa Teconsa. Tots dos han declarat avui davant el jutge Pablo Ruz en qualitat d'imputats per delictes continuats de prevaricació i malversació.

"El vaig signar per ordres superiors", ha declarat Sabater sobre l'informe de l'adjudicació de la sonorització de l'esdeveniment a la constructora Teconsa, del qual ha dit que estava datat el 4 de maig de 2006, dia que ell es trobava a Roma presentant el programa de la V Trobada Mundial de les Famílies celebrat del 7 al 9 de juliol d'eixe mateix any a València.

Tot i això, el contracte es va signar finalment una setmana després d'aquesta data perquè Calatayud li va dir que "havia de fer-ho" perquè el contracte "havia de ser per a Teconsa". Aquesta empresa del sector de la construcció no tenia experiència en sonorització d'actes com el de la visita del Papa, però segons la declaració dels imputats, Calatayud li va dir que eixa empresa era la que havia de quedar-se amb el contracte seguint ordres de García Gimeno.

De la Viuda ha coincidit en la seva declaració amb Sabater i, segons altres fonts jurídiques, ha reconegut davant del jutge de l'Audiència Nacional que "signava papers sense llegir-los" i "tot el que li posaven per davant".

Segons Ruz, a través de la subcontractació de serveis amb Impacte Produccions, Apogee Telecomunicacions i Sirius Show Equipment, així com de les despeses comptabilitzades per l'execució del contracte i les factures emeses per WildElectronics, Castaño Corporate i Free Consulting –un total d'1.242.690 euros–, Teconsa podria haver deixat d'ingressar diverses quantitats a Hisenda.

stats