Síria
Especials 29/02/2012

Les tropes d'elit d'Al-Assad comencen "l'ofensiva final" a Homs

L'exèrcit sirià ha enviat les seves tropes especials per aconseguir trencar les barreres del districte de Baba Amr. "L'exèrcit ja ha procedit a una neteja bloc per bloc, casa per casa", diu un portaveu de les forces del règim

Agències
1 min
Un nen entra en una casa malmesa pels bombardejos del govern sirià aquest dimarts, a la ciutat d'Idlib. / ZOHRA BENSEMRA / REUTERS

AmmanL'exèrcit sirià ha atacat aquest dimecres per terra el bastió rebel de Baba Amr, el barri de Homs que fa 25 dies que pateix un dur setge i forts bombardejos, segons fonts de l'oposició. "L'exèrcit està intentant entrar amb infanteria des de la direcció on hi ha el camp de futbol Al-Basel, i hi ha forts enfrontaments amb rifles automàtics i metralladores", ha dit l'activista Mohamad al-Homs a Reuters des de Homs.

Una font de les forces de seguretat a Damasc ha afirmat a AFP que "el sector està sota control. L'exèrcit ja ha procedit a una neteja bloc per bloc, casa per casa, i ara els soldats estan escorcollant cada cova i túnel a la recerca d'armes i de terroristes". "Encara queden algunes bosses de resistència per reduir", ha afegit.

El comitè internacional de la Creu Roja i el seu homòleg local, la Mitja Lluna Roja de Síria, han estat pressionant per un alto el foc que els permeti evacuar els civils ferits i entrar subministraments de menjar i medicines, necessaris amb urgència.

L'ONU assegura que els disturbis a Síria estan provocant més d'un centenar de víctimes civils al dia, i ha comptabilitzat més de 7.500 persones que han perdut la vida durant el conflicte, que va començar fa gairebé un any.

stats