Especials 12/09/2012

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ratifica la seva postura contra l'excarceració d'Uribetxeberria

La forense assegura, en un segon informe, que el pres d'ETA amb càncer pot ser tractat a la presó. La sala penal de l'Audiència Nacional s'ha de pronunciar aquesta tarda de dimecres sobre el recurs de la Fiscalia que demana que es revoqui la llibertat condicional d'Uribetxeberria

Efe
2 min
El jutge concedeix la llibertat condicional a Uribetxeberria

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional manté la seva postura d'oposar-se a l'excarceració del pres etarra malalt de càncer Josu Uribetxeberria Bolinaga després d'haver valorat les conclusions de l'últim informe forense que, suposadament, ratifica que no està en estat terminal i pot ser tractat a la presó.

Així ho han confirmat a Efe fonts jurídiques després que la forense de l'Audiència Nacional, Carmen Baena, ratifiqués aquest dimecres en un nou informe sol·licitat per aquest tribunal que el pres pot ser tractat pels serveis penitenciaris hospitalaris de la presó de Zaballa (Àlaba).

La metge manté les conclusions del seu primer informe sobre l'estat de salut del pres, en què va considerar que Uribetxeberria pot ser tractat pels serveis penitenciaris i no cal que estigui ingressat en un hospital, ja que la seva vida no corre un risc patent.

Baena ha redactat aquest nou informe després de demanar ahir a l'Audiència Nacional que l'Hospital Donostia, on està ingressat el pres etarra, li remetés noves dades sobre el seu historial mèdic.

L'informe ha estat lliurat poques hores abans que la secció primera de la sala penal de l'Audiència Nacional, integrada per cinc magistrats i encarregada d'estudiar el recurs de la Fiscalia contra l'excarceració de l'etarra, es reuneixi a partir de les cinc d'aquesta tarda.

Aquesta secció primera de la sala penal estarà formada pel president Fernando Grande-Marlaska –president, també, de la sala penal– i pels magistrats Javier Martínez Lázaro, Ramón Sáez Valcárcel, Nicolás Poveda Peña i Alfonso Guevara.

La sala ha de deliberar sobre el recurs del fiscal coordinador de vigilància penitenciària de l'Audiència Nacional, Pedro Rubira, que demana que es revoqui la llibertat condicional d'Uribetxeberria basant-se, entre d'altres coses, en el primer informe de la forense sobre l'estat de salut del pres.

stats