MÓN
Especials 18/03/2011

Les forces de Gaddafi bombardegen la ciutat de Misurata

L'ofensiva de les forces del coronel es concentra a l'oest de Líbia. El règim ha tancat l'espai aeri del país com a resposta a la resolució de l'ONU

Redacció
1 min

BarcelonaLes forces armades de l'exèrcit de Gaddafi estan bombardejant a hores d'ara la ciutat de Misurata, a l'oest del país, segons la cadena de televisió Al Arabiya. La reacció del règim a la resolució de l'ONU que permet una intervenció militar a Líbia, doncs, ha estat l'atac a la tercera ciutat més important de Líbia i el tancament de l'espai aeri del país a qualsevol tipus de tràfic, segons informa l'ens del control aeri Eurocontrol. L'organisme assegura haver rebut informació de Malta segons la qual el controlador aeri de Trípoli ha avisat que no acceptarà cap aeronau a l'espai aeri libi “fins a pròxim avís”.

La resolució aprovada aquesta nit al Consell de Seguretat de les Nacions Unides obre la porta a operacions aèries contra Líbia, operacions en què ja han mostrat la seva disposició a participar el Regne Unit, França i els Estats Units. Aquesta possibilitat, però, no treu la son a Gaddafi i als seus fills. El règim ha dit ja que "no tem" la resolució del Consell de Seguretat, segons ha explicat el fill gran del coronel, Saif al-Islam. El Ministeri de Defensa libi també ha advertit de represàlies ràpides, fins i tot més enllà de les fronteres del país, contra qualsevol acció militar contra Líbia.

stats