REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Especials 05/03/2011

Les forces de Gaddafi contraataquen i tornen a bombardejar Zawiyah

Veïns de la ciutat asseguren que els tancs disparen contra tot el que troben, fins i tot cases particulars i una mesquita on hi ha gent refugiada

Reuters
1 min
Un tanc abandonat per desertors de l'exèrcit libi a Zawiyah / REUTERS

ZawiyahLes forces lleials al president libi Muammar al-Gaddafi tornen a atacar la ciutat rebel de Zawiyah amb tancs aquest dissabte, segons han assegurat habitants de la ciutat.

En un segon dia d'intensos combats pel control de la ciutat costanera, a 50 km a l'oest de la capital, Trípoli, les forces governamentals s'han vist obligades a retirar-se aquest matí, però després han muntat una contraofensiva.

"La lluita s'ha intensificat i els tancs ho estan bombardejant tot, fins i tot cases. Ara estan bombardejant una mesquita on hi ha centenars de persones amagades", assegurava un veí de la població, Abu Akil, per telèfon, a l'agència Reuters." No podem rescatar ningú perquè el bombardeig és molt fort", ha afegit.

Un altre veí afirma que l'atac ha començat amb més de 20 tancs, i mentre parlava els trets se sentien de fons. Una altra font, un metge, apunta que almenys 30 persones, la majoria civils, han mort aquest dissabte, i ja serien 60 les víctimes en dos dies de combat.

Al centre de la ciutat hi ha els senyals dels enfrontaments: edificis enrunats i fumejant, vidres trencats i un edifici completament cremat, amb forats de bala a la paret.

stats