Especials 29/03/2012

La vaga general a Twitter: 2 etiquetes i 2 noms propis, Willy Toledo i Cristina Díaz

La suposada detenció de l'actor Willy Toledo i la posada en escena de la directora general de Política Interior, Cristina Díaz, són els dos noms propis de la vaga a Twitter. Dos 'hashtags' serveixen als usuaris per explicar on i com viuen la vaga: #enhuelga i #toma29M

Joan Callarissa
2 min

BarcelonaEls tuitaires no han deixat passar desapercebut el discurs públic de Cristina Díaz, la directora general de Política Interior de l'executiu espanyol En la seva compareixença a primera hora del matí, la política ha comparegut per fer una primera valoració del seguiment de la vaga i ha dit que aquest dijous estava sent com "sembla la d'un dia laboral normal".

A banda de pel contingut del seu missatge, que molts tuitaires no s'han cregut, Díaz també ha esta víctima de l'escarni de la xarxa social arran de la seva pronúncia i forma de llegir el guió que s'havia preparat. Entre d'altres, han piulat sobre el seu discurs que semblava "un capítol de Pocoyó" o "l'anunci de Loewe".

L'actor Willy Toledo, que és un habitual de les protestes per molt diverses causes, també s'ha transformat en 'trending topic' aquest dijous de vaga general. Una falsa notícia sobre l'intèrpret que apuntava que l'havien detingut mentre era en un piquet ha generat la discussió, encara que més tard s'ha desmentit aquest extrem per part del protagonista. Entre les causes de la detenció, s'apuntava que havia destrossat un bar amb un piquet liderat per ell.

Tot i que al final no s'hagi confirmat la detenció de l'actor de '7 vidas', els seus 'haters' han sortit a l'atac a Twitter i alguns l'han insultat sense posar en dubte aquesta notícia. D'altres, han demanat que sigui "el primer astronauta espanyol que viatgi a Plutó". Malgrat això, també hi ha qui ha aprofitat per criticar el mitjà que ho ha difós: "Pedro J.: Has passat d'inventar-te l'11-M a inventar-te això de Willy Toledo. Estàs baixant el nivell".

Dos 'hashtags' concentren la vaga

L'etiqueta #enhuelga i #toma29M són la segona i la tercera a a Barcelona i han servit durant tot el matí per aportar informacions i opinions de tot tipus respecte el seguiment de la vaga, arreu de l'Estat. Tot i això, hi ha qui ha aprofitat per fer broma de la protesta:

- "Última Hora!: Carlos #Fabra critica que l'aeroport de Castelló estigui #enhuelga"

- "Shakira té piquet tots els dies de l'any".

- "Si fer vaga i no anar a treballar servís per a alguna cosa, fa temps que Andalusia seria una potència mundial".

- "Els piquets són només informatius... HAHAHHAHAHAHHA".

- "Vaga general durant el meu aniversari! Tothom al carrer a celebrar-ho!"

- "M'he llegit els punt polèmics de la reforma laboral i la veritat, pensava que l'esclavitud estava abolida".

stats