Líbia
Especials 19/11/2011

El primer ministre de Líbia promet que Saïf al-Islam tindrà "un judici just"

El primer ministre interí libi, Abderrahim al Kib, ha anunciat oficialment la detenció de Saïf al-Islam i ha assegurat que tindrà "un judici just", sense aclarir si serà extradit a l'Haia o jutjat a Líbia

Agències
1 min
L'avió que ha portat el fill de Gaddafi a l'aeroport de Zintan, envoltat de gent

TrípoliEn una compareixença per anunciar oficialment la captura de Gaddafi, el primer ministre interí libi ha assegurat que "el sistema judicial es comunicarà amb el Tribunal Penal Internacional (TPI) de l'Haia per examinar on s'ha de jutjar el fill de Gaddafi".

El fiscal en cap del TPI, Luis Moreno Ocampo, ja ha anunciat que la setmana que ve serà a Líbia per tractar, amb les autoritats del govern transitori, dels passos a seguir per jutjar Saïf al-Islam.

"Tota cooperació amb els organismes internacionals serà benvinguda", ha dit el primer ministre suggerint que voldria un judici a Líbia.

Al-Islam ha estat arrestat prop de la ciutat d'Obari per una brigada de milicians de Zintan, on ha estat traslladat poc després. A l'arribada a aquest últim aeroport, una multitud ha envaït les pistes i ha envoltat l'avió on anava Saïf al-Islam.

El primer ministre ha assegurat que "Saïf i els que estan amb ell seran jutjats de manera justa i es garantiran els drets legals i els acords internacionals, dels quals durant 42 anys ha estat privat el poble libi".

Després del precedent del linxament fins a la mort de Muammar al-Gaddafi, el govern libi ha garantit que el fill de Gaddafi seria tractat com un presoner de guerra segons les lleis internacionals.

stats