PRIMAVERA ÀRAB
Especials 24/06/2012

Els Germans Musulmans són proclamats guanyadors de les presidencials d'Egipte

Mohammed Mursi s'imposa a Ahmed Xafik, el candidat oficialista i ex primer ministre de Mubàrak. Milers de persones celebren el resultat a la plaça Tahrir

Ara
1 min

BarcelonaMohammed Mursi, candidat dels Germans Musulmans, serà el proper president d'Egipte, després que la junta electoral l'hagi proclamat aquest diumenge guanyador de les eleccions presidencials del 17 de juny. Mursi ha obtingut el 51,73% dels sufragis, i ha superat Ahmed Xafik, candidat oficialista i ex primer ministre de Mubàrak, que va arribar a la segona volta amb l'islamista.

Durant més de 45 minuts, el portaveu de la comissió electoral, Faruq Sultan, ha repassat les 465 al·legacions d'irregularitats persentades pels candidats i la solució que en cada cas ha adoptat l'organisme electoral.

Els resultats s'han anunciat després d'una setmana d'incertesa i amb una forta intervenció per part de l'exèrcit, que s'havia compromès a cedir el poder al guanyador dels comicis, després d'haver dirigit el país en els 16 mesos posteriors a la revolució que va derrocar Hosni Mubàrak. Els dos candidats s'havien proclamat guanyadors, però la premsa s'havia decantat per Moursi. Milers de partidaris de l'islamista han ocupat els últims dies la plaça Tahrir, epicentre de la revolta, on han suportat el llarg preàmbul del president de la comissió sota una temperatura de 36 graus. Abans que es fessin públics els resultats, la policia i l'exèrcit van extremar les mesures de seguretat tant a l'interior del país com a les fronteres.

L'exèrcit s'ha garantit un estatut especial a través d'un annex constitucional que manté el seu domini sobre importants decisions polítiques, però el resultat d'avui marca un moment clau en el desenvolupament de la revolució egípcia, que va posar fi a 30 anys de dictadura de Hosni Mubàrak.

stats