Especials 25/06/2012

Els homes d'Adelson a Madrid i reunió urgent de l'OTAN per la crisi siriana: el dia que ens espera

La visita dels executius de Las Vegas Sands als terrenys que ofereix Madrid per instal·lar-hi Eurovegas serà protagonista aquest dimarts

Ara
2 min

BarcelonaEl dia que ens espera en 8 previsions informatives. Aquest dimarts serà notícia:

1. Els homes d'Adelson visiten Madrid. Després de visitar els terrenys catalans on es podria instal·lar Eurovegas, aquest dimarts és el torn de Madrid. Els homes d'Adelson visitaran els terrenys que ha ofert Madrid per instal·lar Eurovegas, entre ells Alcorcón, Valdecarros i Paracuellos.

2. Reacció als mercats a la rebaixa dels bancs. Els mercats, especialment el sector financer, reaccionaran de ben segur al parquet a l'anunci d'aquest dilluns a darrera hora de l'agència Moody's, que va rebaixar la nota de 28 bancs espanyols, deixant a gairebé tota la banca de l'Estat al nivell de bo porqueria.

3. Es presenta la Marxa cap a la Independència. L'Assemblea Nacional Catalana revelarà la seva primera gran acció, la Marxa cap a la Independència. Es tracta d'una marxa a peu que començarà el 30 de juny a Lleida amb la participació de diferents personalitats de la societat catalana i tindrà continuïtat arreu de Catalunya fins l'11 de setembre, quan se celebrarà una gran concentració a Barcelona.

4. Síria: reunió d'emergència de l'OTAN. L'Aliança Atlàntica té previst reunir-se aquest dimarts d'urgència a petició d'Ankara després que les forces del règim de Baixar al-Assad abatessin divendres un avió militar turc sobre aigües internacionals. L'incident ha agreujat el conflicte regional, però el govern turc ha matisat que no té cap intenció d'atacar el seu país veí i vol que s'actuï només a través de les lleis internacionals.

5. Balanç de l'any turístic. La UAB presentarà un dels estudis de referència per al sector turístic: l'Índex d'activitat turística 2012, que fa una projecció sobre els resultats del sector turístic a Catalunya i a Espanya al llarg de tot l'any. Les dades d'enguany reflecteixen tant l'impacte de la crisi econòmica en el sector com el paper "balsàmic" que juga el sector turístic en el context econòmic actual a Catalunya i Espanya.

6. Primer tast del proper Festival de Sitges. Aquest dimarts es presenta el primer avançament del Festival de Cinema de Sitges, que en aquesta edició tindrà com a tema central la fi del món.

7. Herta Müller a BCN. Herta Müller, premi Nobel de Literatura 2009, serà present a la inauguració de l'exposició 'Herta Müller: El cercle viciós de les paraules', que es podrà veure al CCCB fins a l'1 de juliol.

8. Últim adéu a Roqué i roda de premsa de Rosell. Aquest dimarts tindrà lloc a Tremp el funeral pel futbolista Miki Roqué, mort diumenge als 23 anys per causa d'un tumor maligne a la pelvis. D'altra banda, el president del Barça Sandro Rosell oferirà una roda de premsa a partir de la 1 del migdia per valorar la darrera temporada del Barça.

stats