HOQUEI HERBA
Especials 07/08/2012

La selecció espanyola d'hoquei no pot amb els amfitrions i cau eliminada (1-1)

Espanya lluitarà per a la cinquena posició després de quedar-se a un sol gol de classificar-se per a les semifinals

T.p.
El català Marc Sallés, durant el Gran Bretanya-Espanya

BarcelonaLa selecció espanyola necessitava derrotar els amfitrions per classificar-se per a les semifinals, ja que només els dos primers classificats de cada grup obtenien el passaport per la lluita per les medalles. Sense els lesionats Pol Amat i Santi Freixa, Espanya s'acomiada de la lluita per les medalles malgrat perdre un sol partit, amb els australians.

Després de derrotar els argentins amb una remuntada espectacular, Espanya, amb 16 catalans de 18 a l'equip, tenia poc a perdre davant un rival que sabia que es classificava amb qualsevol empat. L'equip britànic, també carregat de moral després de remuntar un 3-0 contra els australians (3-3), ha deixat a Espanya el domini del partit per colpejar amb atacs letals a la contra. Cap a la meitat del primer temps, Jackson ha fet el primer gol local de penal.

L'equip de Dani Martín ha fet un pas endavant a la segona part, jugant amb més agressivitat. Ràpidament Pau Quemada ha empatat gràcies a un penal. Amb els nervis a flor de pell, Espanya ha gaudit de dos penals més, però el porter Fair n'ha aturat un i l'altre ha sortit massa amunt. El partit ha acabat amb polèmica, ja que en el darrer minut s'han xiulat dos penals més favorables a Espanya, però després de revisar l'acció en vídeo, l'àrbitre de Nova Zelanda s'ha desdit i ha donat falta favorable als britànics per peus dels davanters estatals.

Ara, la selecció estatal jugarà per a la cinquena posició amb els belgues, tercers al grup B. El partit serà dissabte a les 12 del matí.