Revolta al Iemen
Especials 03/04/2011

La policia intervé amb foc real en una manifestació opositora al Iemen i causa desenes de ferits

Segons fonts hospitalàries, hi hauria desenes de ferits per bala després de la càrrega policial en una ciutat al sud-oest del Iemen. Sàleh s'aferra al poder i demana a l'oposició que aturi les protestes.

Agències
1 min

SanaaLa policia iemenita ha intervingut en una manifestació opositora al règim a la ciutat de Taiz i desenes de persones han resultat ferides, segons una font mèdica recollida per l'agència Reuters. Les forces de seguretat han utilitzat foc real, gas lacrimogen i porres per dispersar la protesta contra el president Ali Abdul·lah Sàleh que, en una visita a la mateixa ciutat al sud-oest del Iemen, ha reclamat als qui fa setmanes que li demanen que dimiteixi, que aturin les protestes. “Demanem a la coalició opositora que finalitzi aquesta crisi, que aturin els bloquejos de carreteres, els assassinats i l'estat de rebel·lió en algunes unitats militars”, ha dit Sàleh davant dels seus partidaris a Taiz. “Estem preparats per transferir el poder, però només en un marc pacífic i constitucional”, ha afegit el qui és president del Iemen des de fa 32 anys.

El partit governamental ha assegurat, a més, no haver rebut la proposta de pla de transició que va fer pública ahir una coalició dels opositors i que proposa que Sàleh transfereixi el poder a l'actual vicepresident com a primer pas per un govern d'unitat i noves eleccions. Des del gener, l'oposició demana que Sàleh plegui, inspirats i esperançats pel que va succeir a Tunísia i a Egipte. Però el president iemenita s'aferra al poder, amb el suport tàcit dels Estats Units o l'Aràbia Saudita, que temen que un buit de poder doni ales a la branca d'Al-Qaida que opera al Iemen.

Al sud del país, a Aden, per segon dia consecutiu, l'oposició ha demanat una vaga general i desobeidència civil per protestar contra Sàleh.

stats