JAPÓ
Especials 14/04/2011

La policia japonesa comença a recuperar cossos a la zona d'exclusió més propera a Fukushima

Es creu que hi ha més de 1.000 cossos en un radi a 10 km de la central nuclear. Un grup de 300 policies amb vestits protectors rastregen la zona

Redacció
1 min
Recerca de víctimes al nord-est del Japó. REUTERS

BarcelonaLa policia japonesa ha començat a recuperar els cossos al voltant de la central de Fukushima, segons la cadena britànica BBC. Des del tsunami de l'11 de març no s'havia tornat a accedir a un perímetre de 10 km al voltant de la planta i els cossos havien quedat disgregats. Un grup de més de 300 policies amb vestits protectors rastregen la zona. Els oficials diuen que és possible fer-ho ara perquè han baixat els nivells de radiació de la planta.

"Si trobem cossos molt contaminats, els netejarem abans d'entregar-los a les respectives famílies", asseguren. Creuen que sota les runes hi ha més de 1.000 cossos. Les autoritats de la zona pressionen el govern perquè doni informacions clares als evacuats sobre el futur que els espera. Per això les autoritats han promès comunicar-se amb més fluïdesa amb la població.

Mentrestant, a la planta de Fukushima, persisteixen els esforços per estabilitzar els reactors i extreure l'aigua contaminada dels tres primers, els més danyats. Tot i això, els nivells de pressió de l'aigua al reactor 2 continuen creixent, segons Tokyo Electric Power (Tepco).

stats