EGIPTE
Especials 13/05/2011

La justícia egípcia ordena la detenció de la dona de Mubàrak

Suzanne Zabet Sàleh estarà durant quinze dies en presó preventiva perquè els investigadors resolguin el cas d'enriquiment il·lícit de la família del president derrocat

Efe
1 min
La dona del president derrocat Hosni Mubàrak, Suzanne Zabet Saleh

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } El Ministeri de Justícia d'Egipte ha ordenat la detenció durant quinze dies de la dona del president derrocat Hosni Mubàrak. Suzanne Zabet Sàleh estarà en presó preventiva perquè els investigadors l'interroguin sobre el suposat enriquiment il·lícit mentre la seva família va estar al poder egipci. A més, el Ministeri ha anunciat que prorroga quinze dies més el termini de presó preventiva per a Mubàrak, que es troba a la ciutat egípcia de Xarm al-Xeikh. El cap del Departament d'Enriquiment Il·lícit del Ministeri de Justícia egipci, Azem al-Gohari, ha assegurat que la decisió de detenir Zabet Sàleh es deu a les acusacions que apunten que va aprofitar el càrrec del seu marit per enriquir-se il·legalment. Zabet Saleh ha estat hospitalitzada per una crisi cardíaca després de saber que la justícia havia emès l'ordre de detenció.

Tota la família del president derrocat està a la presó acusada d'abús de poder i enriquiment il·lícit. Els seus fills Alaa i Gamal estan empresonats al Caire i també se'ls culpa d'estar implicats en la repressió dels manifestants durant la revolta, que va acabar amb la renúncia de Mubàrak l'11 de febrer.

stats