Jocs Olímpics
Especials 04/08/2012

La selecció espanyola de bàsquet es deixa remuntar 18 punts contra Rússia (77-74)

L'equip de Sergio Scariolo ha deixat escapar una renda que semblava decisiva en un partit clau per evitar l'equip nord-americà fins a una hipotètica final

Pau Gasol atura Anton Ponkrashov

BarcelonaEn un duel clau per assegurar-se el primer lloc del grup i evitar l'equip nord-amercià fins a una hipotètica final, la selecció espanyola de bàsquet ha perdut contra Rússia (77-74) en el penúltim partit de la primera fase. El conjunt que entrena Sergio Scariolo ha deixat escapar una renda de 18 punts.

La selecció espanyola ha protagonitzat el millor inici del que portem de Jocs Olímpics, deixant Rússia sense anotar durant tres minuts i aconseguint una renda de 18 punts (2-20). Atacs curts, domini del joc interior i una defensa que incitava el rival a precipitar-se han sigut les claus del domini del combinat que entrena Sergio Scariolo.

David Blatt ha reaccionat treient les estrelles de la pista i situant jugadors amb major vocació defensiva. A poc a poc Rússia ha reduït la diferència, que ha arribat a ser de 6 punts (32-38) abans del descans.

L'encert de jugadors com Vitaly Fridzon i Victor Khryapa en el tir exterior ha provocat que Rússia se situés per davant en el marcador. Cinc punts de renda ha arribat a tenir l'equip de David Blatt (56-51), que entre el minut 10 i el 30 ha aconseguit un parcial de 45-25.

Quan més difícil ho tenia la selecció espanyola, millor ha sigut el seu rendiment. Rússia no ha pogut mantenir el seu encert anotador contra una defensa en zona i l'equip de Pau Gasol, que ha acabat amb 20 punts, ha recuperat una renda de 9 punts, que semblava decisiva.

Rússia no s'ha rendit i, gràcies a una esmaixada de Timofey Mozgov, s'ha situat per davant amb una renda de dos punts. En la següent jugada Pau Gasol ha fallat un tir lliure, situació que el rival ha aprofitat per sentenciar amb dos tirs lliures de Vitaly Fridzon. En l'últim atac per intentar forçar la pròrroga la selecció espanyola ha perdut la pilota.

Abans de jugar els quarts de final, la selecció espanyola tancarà aquest dilluns (21 hores) la primera fase contra Brasil.