eurocopa
Especials 14/06/2012

La màgia de Pirlo no és suficient contra Croàcia

La selecció italiana empata contra la croata en un partit que ha dominat durant molts minuts; la classe del migcampista Andrea Pirlo no ha sigut suficient per assegurar la victòria

Jordi Mestre
1 min
Mario Mandzukic i Andrea Pirlo es disputen una pilota

BarcelonaCroàcia ha demostrat la seva condició d'equip revelació en empatar contra Itàlia un partit que ha començat perdent. El tècnic transalpí, Cesare Prandelli, ha decidit donar confiança als mateixos homes que van jugar davant Espanya i mantenir la formació amb tres centrals i dos carrilers contra la selecció croata, amb un bon rendiment d'inici: les prestacions de Maggio (Nàpols) per la dreta i el bagatge ofensiu italià en el primer temps han semblat donar-li la raó. Pirlo (Juventus), escudat pel seu company Marchisio (també Juventus), ha rendit al seu excel·lent nivell habitual i ha sigut l'encarregat de desnivellar la balança al minut 39 amb un excel·lent llançament de falta.

En la segona meitat el guió ha semblat mantenir-se, però els croats, a força de determinació, han donat la sorpresa: al minut 72, Mandzukic ha trencat el domini rival i ha aconseguit empatar el partit. Els italians han fet gala de la seva impassibilitat i han continuat jugant el seu futbol, amb Pirlo canalitzant sempre el joc dels 'azzurri'. A diferència del partit contra Espanya, la decisió de Prandelli de substituir Balotelli (Manchester City) pel 'killer' Di Natale (Udinese) no ha sigut suficient aquest cop, i el marcador ja no s'ha mogut. Itàlia queda temporalment segona amb dos punts, a l'espera del resultat del partit entre Espanya i Irlanda.

Fitxa del partit:

Itàlia: Buffon; De Rossi, Chiellini, Bonucci; Maggio, Motta (Montolivo, 62'), Marchisio, Pirlo, Giaccherini; Cassano (Giovinco, 82') i Balotelli (Di Natale, 70').

Croàcia: Pletikosa; Strinic, Corluka, Schildenfeld, Srna; Vukojevic; Rakitic, Modric, Perisic (Pranjic, 67'); Jelavic (Eduardo, 82') i Mandzukic (Kranjcar, 94').

Gols: 1-0 (39') Pirlo, 1-1 (72') Mandzukic.

Àrbitre: Howard Webb. T. G.: Motta (57'), Schildenfeld (85')

stats