ONZE DE SETEMBRE
Especials 09/09/2012

Una manifestació que supera tots els rècords i expectatives

La convocatòria de l'ANC per a la Diada pot superar la marea de la del 10-J, malgrat que té un lema més clarament independentista i no disposa del suport del PSC

Roger Tugas
1 min
El passeig de Gràcia, ple el 10 de juliol de 2010

BarcelonaSi un adjectiu es va repetir per qualificar la manifestació del 10 de juliol de 2010 −sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'− va ser 'històrica'. Òmnium va quantificar en un milió i mig els manifestacions i la Guàrdia Urbana, tot i rebaixar la xifra, va certificar que s’havia superat el milió de persones. La sensació general era que es trigaria molt de temps a viure una mobilització tan massiva, una convocatòria que havia aconseguit aglutinar tots els sectors del catalanisme.

La història, però, pot quedar superada molt més aviat del que llavors es preveia, concretament dimarts, a la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana. I això que ara el lema és molt més contundent, a favor de la independència, i això n’hagi allunyat el segon partit del país, el PSC.

Fins i tot a la Terra Alta, l’única comarca on no es va fer cap consulta sobiranista –i, per tant, no hi havia un teixit social independentista previ tan organitzat–, ja hi ha confirmats tres autocars. Fonts de l’ANC asseguren que tmbé arribaran tres autocars de la Catalunya del Nord i un del País Valencià, i que s’esperen manifestants de les Illes Balears.

Llegiu-ho a l'ARA Premium.

stats