IEMEN
Especials 24/04/2011

Els manifestants rebutgen el pla de transició del president del Iemen i continuen les protestes

Els manifestants consideren que Saleh ha de "marxar ja" i que no se li pot permetre gaudir d'immunitat jurídica, per això persisteixen les protestes a peu de carrer a la capital

Reuters
1 min
Protestes avui a Taiz, al sud del Iemen

SanaaEl partit del president del Iemen, Ali Abdullah Saleh ha acceptat el pla de transició del Consell de Països del Golf d'abandonar el càrrec en un termini de trenta dies a canvi d'immunitat tant per ell com pels seus càrrecs més propers. Una iniciativa secundada pel prinicipal partit de l'oposició, però que els manifestants a peu de carrer rebutgen perquè diuen que deixa el president en molt bones condicions. Asseguren que només pararan les protestes si Saleh deixa el poder immediatament.

Els manifestants temen que el pla no sigui res més que una maniobra política entre el president i els partits oficials de l'oposició per compartir poders.

"No pararem de protestar i continuarem batallant. Aquesta iniciativa no ens diu res", ha dit Mohammed Sultan, un manifestant a la capital, Sanaa. "Només serveix pels partits que han acceptat l'oferta". A la plaça Tahrir de Sanà, l'epicentre de la revolta i on els manifestants han acampat durant setmanes, se sentien els crits de "No volem negociacions, no volem diàleg. Deixà el càrrec o marxa".

stats