Especials 09/07/2012

Els mercats avaluen l'Eurogrup / Reunió per retallar la dependència: el dia que ens espera

El calendari de la Lliga es fa públic aquest dimarts. L'Associació de Municipis per la Independència es reuneix amb Òmnium

Ara
1 min
Josep Lluís Cleries, durant l'entrevista a 'Els matins'

BarcelonaEl dia que ens espera en 4 previsions informatives. Aquest dimarts serà notícia:

1. Els mercats avaluen l'Eurogrup. Els mercats, que ahir van portar la prima de risc a fregar del màxim històric, avaluaran els resultats de la reunió de l'Eurogrup d'ahir i, sobretot, es prepararan per l'Ecofin d'avui. Els ministres de finances de la Unió Europea hauran de valorar el pla de retallades presentat pel govern espanyol amb l'objectiu d'assegurar-se el suport dels seus socis europeus.

2. L'Associació de Municipis per la Independència i Òmnium. La plataforma que lidera l'alcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal i que pretén convocar un referèndum d'autodeterminació quan representi el 60% dels ciutadans, es reuneix amb Òmnium Cultural per coordinar estratègies en temes com el pacte fiscal.

3. Retallades en la llei de la dependència. El conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, assisteix a Madrid al Consell Territorial del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència. El ministeri de Sanitat plantejarà, en aquesta reunió, la seva intenció de reformar per decret la llei de la dependència i retallar els ajuts.

4. El calendari de la Lliga. Aquest matí durant l'Assemblea de la Federació Espanyola se sortejarà el calendari de Primera Divisió per la propera temporada, que començarà el 18 i 19 d'agost. Així, ja se sabrà les dates dels dos clàssics contra el Madrid i els derbis contra l'Espanyol.

stats