EGIPTE
Especials 22/11/2011

La junta militar d'Egipte hauria ofert a Mohamed ElBaradei el càrrec de primer ministre, segons Al-Jazira

L'expresident de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica seria el relleu per al govern interí, que ha dimitit en protesta per la repressió

Ara
1 min
Mohamed el Baradei

BarcelonaL'expresident de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica, Mohamed ElBaradei, seria l'home escollit per la junta militar d'Egipte per liderar l'executiu, després que dilluns dimitís el govern provisional en protesta per la repressió els últims dies a la plaça Tahrir.

El Consell Suprem de les Forces Armades hauria preguntat a ElBaradei dilluns si volia el càrrec de primer ministre, però el Nobel d'economia hauria assegurat que necessitava veure quina autoritat podia tenir per escollir ministres.

Ho informa la cadena qatariana Al Jazira, que assegura que ElBaradei hauria posat com a condició liderar el procés polític sense interferència dels militars.

El govern interí liderat per Essam Sharaf, va oferir la seva dimissió diumenge a la junta militar, que encara ha de confirmar si l'accepta. El gabinet de Sharaf ha assegurat que seguirà treballant fins que es formi un nou govern.

stats