LONDRES 2012
Especials 04/08/2012

Mireia Belmonte: "Abans de venir aquí no em passava pel cap guanyar una medalla"

La nedadora badalonina, doble medallista a Londres, ha elogiat el seu entrenador, Fred Vergnoux: "He après molt d'ell. Abans era molt inconstant"

Efe
1 min
Mireia Belmonte, durant la roda de premsa que ha ofert a Londres / CHEMA ANGULLO / EFE

LondresLa nedadora badalonina Mireia Belmonte ha assegurat que "abans d'arribar a Londres" no li havia passat pel cap "guanyar una medalla, i menys dues!". "Em conformava amb una final o amb un rècord d'Espanya", ha assenyalat.

"Mai he pensat a deixar-ho. Es passa malament durant les concentracions a Sierra Nevada. Acabes cansada, no surts del centre, però gaudeixes amb els companys", ha dit Belmonte, que ha elogiat el seu entrenador, Fred Vergnoux, amb el qual s'entrena des de fa dos anys. "El Fred i jo hem crescut junts. He après molt d'ell. Abans era molt inconstant", ha comentat la nedadora, que ha explicat que després de la primera medalla els dos van plorar.

Sobre la cursa dels 800 metres lliures, Belmonte ha dit que era "impensable" per ella superar la britànica Rebecca Adlington –campiona olímpica l'any 2008 i del món el 2011– i ha indicat que ella era conscient que la carrera era "molt ràpida". Sobre la campiona de la prova, ha apuntat: "Els americans arriben molt preparats, en les seves proves de selecció estan acostumats a nedar amb molta gent. Si estàs preparada competeixes bé, tinguis l'edat que tinguis". I és que la guanyadora de la prova, Katie Ledecky, té només 15 anys.

stats