Especials 17/07/2011

Endur-se el mòbil a l'estranger i tornar amb un ensurt a la factura

Viatjar a l'estranger encara genera imports astronòmics de telèfon tot i les recents mesures de la UE. L''ARA' explica alguns consells per evitar els ensurts

Redacció
1 min
UN GEST PERILLóS Utilitzar el mòbil amb normalitat des de l'estranger pot comportar el pagament  de quantitats inesperades.

BarcelonaFer un viatge a l'estranger i endur-se el mòbil pot suposar, quan es torna, un fort disgust. Les possibilitats que això sigui així augmenten si l'usuari té un telèfon amb connexió a internet habilitada. Sense ser-ne conscient, el telèfon pot connectar-se automàticament a la xarxa per enviar o rebre dades, com correus electrònics. Aquest fet pot disparar la factura del telèfon. Per això, tal com explicava l'ARA d'aquest dissabteARA, la Unió Europea prepara una normativa que obligarà les companyies telèfoniques a limitar el consum a l'estranger a 50 euros, a menys que l'usuari en demani l'aixecament.

El rècord que s'ha conegut fins ara d'una factura de telèfon per consum fet a l'estranger ascendeix a 46.000 euros. Per ajudar a evitar-ho, l'ARA explica alguns consellsARA com saber què cal fer abans d'un viatge, com evitar que el mòbil es connecti a internet automàticament, tenir present en cada moment quin és el consum de dades que s'ha fet o què fer si arriba una factura astronòmica.

stats