Especials 16/05/2012

Els mossos desallotgen els 'indignats' del davant de la seu de La Caixa

El col·lectiu del 15-M afirma que la policia ha detingut una persona

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEls mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta nit de dimecres, a partir de les dotze, els 'indignats' que acampaven davant de la seu de La Caixa, a Barcelona. Els concentrats havien decidit en assemblea que allargarien l'acampada allí per continuar amb les seves protestes, però la policia catalana s'ha emportat els membres del moviment del 15-M de la zona. Els 'indignats' han afirmat que hi ha un detingut després de l'operatiu dels mossos.

Segons explica @AcampadaBCN, a través del 'hashtag' #occupymordor, s'han desplaçat fins allí uns dos-cents efectius dels Mossos d'Esquadra per desfer la concentració. Tal com explica @Nuria_Samper, han encerclat unes 50 persones que formaven part de l'acampada. @BuddhaBarcelona ha advertit que hi ha hagut detencions. @lisis8, per la seva banda, assegura que els periodistes que s'han desplaçat fins allí estan apartats i no els deixen apropar.

Aquests fets han aixecat molta polseguera a Twitter. @Arnau8FCB critica que s'hagi fet el desallotjament durant la nit. N'hi ha d'altres, com @EslaLubary, que opinen que 'La Caixa' hauria de contractar seguretat privada per protegir-se, ja que ara no és una entitat pública.

Malgrat les detencions, les protestes continuaran aquest dijous per fer més 'caixerolades', que és com els manifestants es referixen a les cassolades que es fan davant de la seu de l'entitat catalana.

Un canal de televisió en 'streaming', ha permès veure part dels fets en directe.

stats