Creixement demogràfic
Especials 31/10/2011

L'ONU evita pronunciar-se i no dirà quin ha estat el nadó 7.000 mil milions

Funcionaris de l'organització mundial han visitat una de les candidates, una nena filipina, i han portat un patís als pares, però Ban Ki-moon assegura que "no és el dia d'un sol nadó"

Afp
1 min
Nena filipina bebè set mil milions / AFP

ManilaNo se sabrà del cert quin ha estat el nadó que s'ha convertit en l'habitant número 7.000 milions de la Terra, no almenys amb confirmació de l'ONU. Tot i que funcionaris de Nacions Unides han visitat aquest dilluns a la matinada una nena filipina, Danica May Camacho, que era la principal candidata, després no hi ha hagut confirmació oficial.

Els funcionaris de l'ONU que han anat a conèixer Danica i els seus pares, Florante Camacho i Camille Dalura, fins i tot els han portat un pastís. Tanmateix, hores després el secretari general, Ban Ki-moon, no ha volgut confirmar si la nena filipina –en competició ja amb un altre nadó rus i un d'indi– era realment l'habitant 7.000 milions. "Avui no és el dia d'un sol nadó, ni tan sols d'una generació, sinó el dia de tota la família humana", ha al·legat.

El que sí que apuntava des de feia dies l'ONU era que el continent asiàtic, on viu un terç de la població mundial, seria on hi hauria el naixement simbòlic. I axiò, afegit a la visita dels funcionaris a Danica, ha fet que durant bona part del dia es donés per fet que ella era l'escollida.

El 1999 l'ONU sí que va escollir el rostre d'Adnan Nevic, un bebè nascut a Sarajevo, com a representant dels sis mil milions d'habitants que havia assolit el planeta, però aquesta vegada les Nacions Unides han mantingut una altra posició.

stats