DESASTRE AL JAPÓ
Especials 21/03/2011

Surt fum també del reactor 2 de la central de Fukushima

El reactor 3, el més malmès pel terratrèmol, també ha patit un incident que ha originat una columna de fum que ja s'ha aturat

Agències
1 min

TòquioEl reactor 2 de la nuclear de Fukushima també fumeja, segons informa l'agència de notícies Kyodo. El fum se suma al que s'ha detectat abans al reactor 3 i que ha obligat a evacuar treballadors de les instal·lacions, tot i que no consta que hi hagi ferits.

L'incident als reactors no s'ha traduït, de moment, en un increment apreciable dels nivells de radioactivitat. A hores d'ara es desconeix les causes que el podrien haver provocat.

Els problemes als reactors arriben en plena tasca dels operaris per restablir el corrent elèctric que permeti refrigerar-los. Al reactor 2 ja estava restablert el corrent i aquest matí es treballava per aconseguir que els reactors 3 i 4 també tornin a tenir corrent. La companyia elèctrica, però, ja ha advertit que aquesta tasca requerirà alguns dies més.

Deu dies després del terratrèmol i el tsunami que va devastar la costa nord-est del Japó, el nombre de víctimes mortals segueix creixent i ja es parla de 8.649 persones, segons dades de la policia recollides per l'agència de notícies Kyodo.

A més a més, el recompte oficial de desapareguts s'enfila per sobre de les 13.200 persones i es tem que encara sigui més alt, ja que la policia ha advertit que només a la província de Miyagi –una de les zones més arrasades per l'aigua– es podria arribar a les 15.000 víctimes.

El terratrèmol, que va assolir nou graus a l'escala de Richter, ja ha tingut unes 600 rèpliques. Es comptabilitzen més de 360.000 persones evacuades i refugiades en edificis com poliesportius de manera provisional.

stats