Líbia
Especials 13/06/2011

Els gaddafistes resisteixen l'ofensiva dels rebels sobre la ciutat de Zaouia

El govern envia periodistes per acreditar que continua controlant la ciutat. Els insurgents resisteixen a Brega

Reuters
1 min

TrípoliEl govern libi assegura que ha repel·lit l'atac de les forces rebels sobre la ciutat de Zaouia, a l'oest del país. Periodistes que es troben sobre el terreny convidats pel règim acrediten que la ciutat està sota control governamental.

Zaouia, a només 30 kilòmetres de Trípoli, va ser una de les primeres poblacions que es van alçar contra el règim de Gaddafi, al febrer, però va ser recuperada per les tropes governamentals al març, després de dues setmanes de forts enfrontaments. Els rebels han començat aquest cap de setmana una nova ofensiva, ja que compten amb la via de subministrament oberta per l'oest després d'haver guanyat accés a la frontera amb Tunísia.

Mussa Ibrahim, portaveu governamental, ha explicat que les informacions periodístiques sobre l'avenç rebel a Zaouia "no són correctes". Ibrahim ha assegurat que només queden un centenar de rebels als afores de la població. Un portaveu dels rebels, Mohamed Ezzawi, ha assegurat a l'agència Reuters que s'han produït forts enfrontaments: "Les nostres brigades fan servir armament pesant. Estan molt més ben equipades que els revolucionaris. No tenim estadístiques del nombre de màrtirs però com a mínim tenim set ferits".

D'altra banda quatre rebels van morir i dotzenes van resultar ferits diumenge en un atac sobre la ciutat de Brega, que continua, però, sota control dels insurgents.

stats