Londres 2012
Especials 30/07/2012

La flama olímpica ja torna a cremar al peveter de Londres després de canviar-lo de lloc

Els organitzadors l'han encès aquest dilluns en un racó de l'estadi, proper a la grada. S'han pogut veure les peces de ferro cremades per la combustió del primer dia

Ara
1 min
Els operaris han tornat a encendre el peveter aquest dilluns TWITTER.COM

LondresLa flama olímpica dels Jocs de Londres ja torna a presidir l'estadi anglès, a una zona de l'estadi que n'impedeix la visió des de l'exterior, després que els organitzadors l'apaguessin i el canviessin de lloc. La imatge, però, ha estat poc glamurosa, ja que han quedat a la vista els 204 pètals metàl·lics –en representació dels països participants– que van cremar el primer dia: molt lluny de la imatge que va impressionar el món durant la retransmissió televisiva de la inauguració dels Jocs.

Durant la cerimònia inaugural, el peveter es va encendre al centre de l'estadi, però en aquell punt no s'hi podia quedar, ja que entorpia el desenvolupament d'algunes proves, com el llançament de disc, javelina o martell. Així, els organitzadors ja sabien que havien de reubicar-lo, i l'han situat a un dels extrems sud de la instal·lació, a les grades.

La ubicació del peveter va generar moltes crítiques, ja que per primera vegada a la història recent dels jocs, la flama no es veurà des de fora de l'estadi. Tanmateix, el president del Comitè Organitzador dels Jocs, Sebastian Coe, no hi va donar cap importància, i únicament va argumentar que "el peveter no s'havia creat com una atracció per als turistes".

stats