Iemen
Especials 26/04/2011

L'oposició accepta el pla de transició dels països del Golf mentre la repressió continua

Proposa que el president Sàleh abandoni el poder a canvi d'immunitat. Agents de paisà van disparar ahir contra els manifestants amb foc real

Agències
1 min
Un jove es manifesta a la ciutat de Taiz, al sud del Iemen, ahir. REUTERS

Taiz / SaanàLes forces d'oposició al president del Iemen, Ali Abdul·lah Sàleh, han acceptat el pla de transició política proposat la setmana passada pel Consell de Cooperació dels Països del Golf, informa l'agència EFE. Malgrat l'anunci del president què està disposat a cedir el poder, la repressió continua: agents de les forces de seguretat no uniformats van disparar ahir amb foc real contra els manifestants a diverses ciutats del país.

El pla estableix que Sàleh cedeixi el poder al vicepresident en el termini de 30 dies i que es formi un govern d'unitat encapçalat per l'oposició per preparar la celebració d'eleccions legislatives i presidencials dos mesos després. A canvi el president obtindria immunitat jurídica per ell i la seva família. A més les forces de l'oposició es compremetrien a aturar les protestes al carrer, que s'han anat intensificant malgrat la repressió des del gener.

stats