Especials 27/02/2012

'The artist', vencedora dels Oscars 2012

S'endú els premis a la millor pel·lícula, la millor direcció, el millor actor protagonista, la millor banda sonora original i el millor vestuari. La millor actriu, Meryl Streep

Ara
2 min
L'equip de 'The artist', recollint l'Oscar a la millor pel·lícula / AFP

BarcelonaLLISTA COMPLETA DELS GUARDONS

Cinc premis destacats per a una pel·lícula muda francesa

La pel·lícula muda 'The artist' ha fet bons els pronòstics i s'ha convertit en la vencedora dels Oscars 2012, tot i que no ha arrasat. Només s'ha endut cinc dels deu premis als quals optava, però hi ha els més importants: millor pel·lícula, millor direcció (Michel Hazanavicius) i millor actor (Jean Dujardin). A més d'aquests tres guardons, també s'ha endut el del millor banda sonora original i el de millor vestuari.

Meryl Streep torna a tocar l'estatueta

El premi a la millor actriu protagonista ha estat per a Meryl Streep, per la seva interpretació de Margaret Thatcher a 'La dama de hierro'. Streep torna a guanyar un Oscar després que, fa 29 anys, el 1983, va aconseguir-ne un per 'La decisió de la Sophie'. No n'havia guanyat cap altre des d'aleshores, i el d'avui ha estat el tercer de la seva carrera, tot i haver estat nominada fins a 17 vegades.

'Hugo', bon paper en els apartats tècnics

La pel·lícula de Martin Scorsese 'Hugo', sobre Georges Méliès, s'ha endut també cinc premis, tots en apartats tècnics: el de la millor fotografia, el de la direcció artística, el de muntatge de so, el dels efectes de so i el dels efectes visuals.

Roures ho aconsegueix (indirectament), Mariscal, no

El film produït, entre d'altres, per Jaume Roures, 'Midnight in Paris', s'ha endut el guardó al millor guió original, de Woody Allen. Com és habitual, Allen no era al teatre on se celebrava la cerimònia i no ha recollit el seu Oscar.

L'altra representació catalana a la cerimònia, la de Xavier Mariscal com a coautor –juntament amb Fernando Trueba– de la pel·lícula d'animació 'Chico & Rita', ha tingut menys sort: el 'western' d'animació 'Rango' s'ha endut l'estatueta per a la qual estaven nominats.

Els secundaris: Christopher Plummer, un dels més aplaudits

Octavia Spencer, una de les intèrprets de 'Criadas y señoras', i Christopher Plummer, per 'Beginners', han estat els premiats com a actors de repartiment. Plummer s'ha endut un dels aplaudiments més càlids de la nit quan ha recollit el seu premi. Amb 82 anys, és l'actor de més edat que rep un Oscar. El paper que fa a 'Beginners' genera entusiasme entre els espectadors de la pel·lícula. Alguns el deuen recordar fent de capità Von Trap a 'Somriures i llàgrimes'.

LLISTA COMPLETA DELS GUARDONS I LA PORRA DELS LECTORS DE L'ARA

stats