Especials 28/06/2012

El jutge del cas Carlos Fabra denuncia pressions de l'Audiència de Castelló

El titular del jutjat de Nules considera que l'òrgan de justícia "està tractant d'imposar indirectament el sobreseïment del presumpte delicte de suborn"

Salvador Almenar
1 min
Carlos Fabra, expresident de la Diputació de Castelló, acompanyat de representants del PP en una missa organitzada arran de la mort de Manuel Fraga.

ValènciaLa investigació judicial a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, suma un nou capítol. Després d'anys sense investigar-se perquè el jutjat corresponent estava desert i per les contradiccions entre el jutjat de Nules i l'Audiència de Castelló, el jutge instructor ha decidit demanar empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Segons el magistrat Jacobo Pin, l'Audiència Provincial estaria "pertorbant" la seua independència.

En l'escrit remès al CGPJ, Pin assegura que l'Audiència de Castelló "està tractant d'imposar indirectament el sobreseïment del presumpte delicte de suborn" que s'imputa al president del PP de Castelló. Fabra està acusat actualment d'un suposat delicte de tràfic d'influències, suborn i frau fiscal.

L'últim episodi de la llarga trajectòria judicial de la causa oberta contra Carlos Fabra va ser l'acta de la secció primera de l'Audiència de Castelló que demanava la nul·litat de l'obertura del judici oral contra el dirigent popular que va decretar el jutge de Nules al mes de gener. Cosa que, segons Pin, "no pot fer en l'estat actual del procediment". En el seu escrit d'empara al CGPJ, el titular del jutjat de Nules acaba reafirmant que "concorren indicis racionals de criminalitat constitutius d'un presumpte delicte de suborn".

stats