POLÍTICA
Especials 13/04/2012

El govern valencià redueix el sou dels directius d'empreses i fundacions públiques perquè ningú cobri més que Fabra

La reducció comporta una disminució del 60% de la retribució de la intendent del Palau de les Arts de València, que tot i així continuarà tenint el sou més alt

Acn
1 min

BarcelonaEl vicepresident del govern valencià, José Císcar, ha explicat aquest divendres que l'executiu ha aplicat una reducció a 24 directius d'empreses i fundacions públiques, que en cap cas cobraran més que el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra.

Císcar ha estimat que amb les reduccions s'estalviaran 358.788 euros l'any, amb un límit màxim de sou per als directors generals establert en 55.391 euros anuals. En aquesta reducció hi ha dues excepcions, la intendent del Palau de les Arts de València, Helga Schmidt, que tot i aplicar-li una reducció d'un 60% del sou cobrarà 68.000 euros. L'altre és el rector de a Universitat Internacional de Valenciana (VIU), José Manuel Bádenas, que cobrarà 58.000 euros.

El vicepresident del govern valencià ha emmarcat aquestes mesures en un procés de reestructuració del sector públic en marxa, alhora que ha agraït als directius "l'esforç" dut a terme amb aquestes reduccions de sous.

Estalvi de 71,5 milions en dos mesos

Císcar també ha explicat que gràcies a les polítiques d'austeritat del seu govern, l'executiu ha estalviat en els dos mesos del 2012 un total de 71,5 milions d'euros. El portaveu ha dit que 67, 4 dels milions estalviats corresponen a mesures relacionades amb l'ajust de 1.057 milions que es va presentar a principis de gener.

stats