Especials 15/12/2012

"Que no et retallen la llengua": una marxa reivindicativa omple el centre de Castelló

La marxa commemora els 80 anys de les Normes de Castelló i també és una protesta contra la llei Wert

Salvador Almenar
1 min
Un instant de la manifestació / DANIEL GARCÍA-SALA

CastellóLa manifestació convocada a Castelló en defensa de la llengua i en oposició a la llei Wert ha aplegat aquest dissabte a la tarda unes 3.000 persones. La convocava la plataforma Castelló per la Llengua, entitat en la qual participen partits polítics, sindicats i associacions de tot tipus, i també ha comptat amb la presència de Som Escola i de l'STEI (Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes).

La marxa, amb el lema "Que no et retallen la llengua, pels drets socials i lingüístics", ha començat a moure's pocs minuts abans de dos quarts de set de la tarda i ha recorregut els principals carrers de la ciutat de Castelló. L'encapçalava una senyera, i hi han assistit els principals partits polítics de tot l'espectre de l'esquerra i els seus líders.

Al final de la manifestació Vicent Mifsud, expresident del comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), ha llegit un manifest que ha posat com a exemple "la lliçó d'unitat" de les Normes de Castelló, i ha cridat a revifar en un context "d'atacs a la llengua".

La marxa, amb un clar caràcter de protesta contra la llei Wert, commemorava els 80 anys de la signatura de les Normes de Castelló per part de les institucions culturals principals del País Valencià. Aquest document, que va posar bases normatives a la llengua, va suposar l'acceptació de la unitat lingüística del català.

stats