Especials 06/06/2012

La conselleria de Sanitat abona part del deute a les farmàcies valencianes

Tot i el pagament de 120 milions d'euros corresponents al mes de gener, el sector manté la vaga convocada per dijous i divendres

Ara
1 min

ValènciaEl conseller de Sanitat valencià, Luis Rosado, ha confirmat aquest matí el pagament de 120 milions d'euros a les farmàcies del País Valencià corresponents a les despeses farmacèutiques del mes de gener. Tot i que la Generalitat valenciana ha complert la seva paraula d'abonar part dels 480 milions de deute que manté amb les 2.200 farmàcies del país, la vaga convocada per dijous i divendres continua endavant.

A banda de l'abonament dels deutes, els col·legis de farmacèutics del País Valencià demanen també que s'estableixi un calendari "real" de pagaments atès que la Generalitat valenciana no ha fet efectiu el seu compromís de regularitzar progressivament els abonaments per les despeses farmacèutiques. En aquest sentit, el conseller Rosado ha dit que aquest requeriment sembla a hores d'ara "un impossible".

"Des de l'Administració no entenem molt bé com es pot fer una vaga quan ja s'ha produït el pagament corresponent del mes, perquè en aquest moment crec que podem produir un petit perjudici als ciutadans que, en qualsevol cas, l'Administració intentarà evitar", ha assenyalat el titular de Sanitat. Respecte al calendari de pagaments "estable i real" que els farmacèutics exigeixen a la Generalitat valenciana per desconvocar la vaga, Rosado ha assegurat que sol·licitar un pla d'aquestes característiques en el moment econòmic actual "és demanar un impossible".

Durant el dia d'avui s'establiran els serveis mínims per aquests dos dies de vaga que, en paraules del conseller de Sanitat, no produiran cap alteració per als ciutadans. Tot plegat, ha assegurat que els ciutadans "poden estar tranquils perquè no hi haurà cap tipus de desproveïment de cap fàrmac".

stats