Especials 20/07/2012

La Generalitat Valenciana aprova demanar el rescat al govern espanyol

El govern valencià s'adherirà al fons de liquiditat autonòmic per fer front als venciments de deute del 2012 i nega que aquesta mesura comporti més ajustos

Efe
1 min

ValènciaEl govern valencià ha aprovat en la reunió d'aquest matí celebrada a Altea sol·licitar al ministeri d'Hisenda acollir-se al fons de liquiditat autonòmic per poder fer front als venciments de deute i la resta d'obligacions financeres que la Generalitat Valenciana té previstes per al 2012. Així doncs, el País Valencià seria la primera autonomia de fer servir aquest instrument del govern espanyol.

El vicepresident, José Ciscar, ha explicat en roda de premsa que aquesta decisió permetrà a la Generalitat Valenciana "fer front als venciments de deute en 2012", la qual cosa aporta "seguretat en el compliment de les obligacions financeres". La quantitat de diners d'aquesta mena de rescat no ha sigut facilitada, però Ciscar ha dit que serà "suficient per cobrir els venciments de deute".

Císcar ha assegurat que aquesta adhesió no implicarà "nous ajustos en 2012" i ha explicat que el que està previst és "el compliment estricte" del pla d'estabilitat aprovat pel govern valencià el passat mes d'abril, i garanteix que no se superarà el límit de l'1,5 per cent del dèficit.

"Si no es venç el dèficit no eixirem de la crisi", ha argumentat el vicepresident, qui ha indicat que per aquest motiu la Generalitat Valenciana "assumeix voluntàriament" el compromís d'enviar mensualment al ministeri d'Hisenda informació sobre el seguiment del pla d'ajust previst.

stats