Especials 18/06/2012

Vols saber quant et costarà el pròxim curs a les universitats valencianes?

La Universitat d'Alacant dissenya una aplicació que permet calcular el nou preu dels crèdits després de l'aprovació de la pujada de les taxes universitàries

Ara
1 min

ValènciaEls alumnes de les cinc universitats públiques del País Valencià ja poden saber quant els costarà el proper curs després de l'aprovació de la pujada de taxes universitàries proposada pel ministeri d'Educació. Gràcies a un simulador dissenyat pel departament de Tecnologia Informàtica i Computació de la Universitat d'Alacant, els estudiants poden conèixer el cost del curs acadèmic introduint-hi el nombre de crèdits matriculats i la convocatòria.

Aquesta aplicació informàtica permet veure la variació del preu de la matrícula per al curs 2012-2013 respecte de l'actual. Així doncs, un estudiant de Medicina de la Universitat de València que es va matricular l'any passat per primera vegada va pagar 1.108,80 euros, mentre que el proper any el primer curs del mateix grau costarà 1.478,40 euros. També en les carreres de lletres es nota la diferència. A partir del proper curs, matricular-se en Filologia Catalana en un curs de 60 crèdits tindrà un preu de 1.045,80 euros pels 784,20 actuals.

L'aplicació informàtica també permet calcular el preu que els estudiants pagaran pels màsters. Així, en la Universitat d'Alacant, un màster que acrediti per desenvolupar activitats professionals costarà 2.512,80 euros, quasi 700 euros més que el preu actual.

stats