REPÀS D'ESTIU
Especials 17/07/2011

"Les parelles d'internet duren més"

Javier Casares ha escrit 'Como ligar en internet', un manual de les diferents alternatives que hi ha a la xarxa per lligar: xarxes socials, portals... Internet ha canviat la forma de comunicar-se i, per tant, també la de lligar

L.b.
2 min
Casares diu que lligar per internet triomfa perquè és ràpid.

BarcelonaA què atribueix el gran nombre de webs per lligar per internet?

Principalment a l'economia del temps. Sembla que no tinguem temps per a res i internet permet que a casa, tranquil·lament, puguis connectar-te i començar a conèixer gent. Anar a una discoteca i trobar algú que t'atregui és complex, perquè conèixer algú requereix temps i avui no en tenim. Internet ajuda a fer una cosa que fem poc: comunicar-nos.

Tot i aquest èxit, per què a la gent encara li fa vergonya admetre que s'han conegut per internet?

Fa deu anys era normal que no es volgués dir. Avui és més habitual, però encara hi ha persones que ho veuen com una cosa que no és natural.

Les relacions per internet desnaturalitzen l'art de lligar perquè es pot triar a la carta indicant els requisits del candidat?

Atès que avui hi ha més separacions que mai, no és millor fer la carta als Reis d'Orient? És millor trobar algú que s'ajusti al que busques, ja que hi ha més probabilitats d'èxit. Abans quan algú t'agradava començaves el flirteig per conèixer-lo i ara es busca l'aposta segura a la primera.

Lligar per internet és apte per a tothom?

Esclar. Internet sobretot l'utilitza gent jove per mantenir relacions que van començar a l'escola i gent que creia que estava fora del mercat, com els separats o els més grans de 40 anys.

És menteix quan es lliga per internet?

Recomano ser molt fidel a la realitat, perquè quan es queda cara a cara si no s'ajusta al que es buscava, la gent es frustra. Com més real és la informació, més probabilitats d'èxit.

Algunes recomanacions bàsiques?

Al principi, a part de la informació bàsica de la fitxa recomano no donar informació com el telèfon o l'adreça fins que no s'hagi mantingut abans una conversa per text o de viva veu, i recomano parlar amb l'altra persona cada dos o tres dies durant un parell de setmanes, com a mínim, abans de quedar per comprovar que aquella persona realment s'ajusta al que busques. A la primera cita millor quedar en un lloc relaxat, com una cafeteria o un bar. Si vas a sopar, hi ha més probabilitats de que alguna cosa surti malament.

Les parelles per internet duren?

Sembla que duren més que les parelles tradicionals perquè es coneixen millor abans de començar la relació i això fomenta que tinguin pilars més estables.

stats