Especials 14/08/2011

Les patrulles mixtes de Mossos i Guàrdia Urbana s'estrenen a les festes de Gràcia

Els agents vetllaran per a la seguretat en carrers i places evitant delictes i comportaments incívics

Acn
2 min
Una patrulla mixta amb agents dels Mossos i Guàrdia Urbana conversen amb veïnes de Gràcia, hores abans que comenci la festa major / ACN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona posen en marxa aquest diumenge un pla especial de proximitat amb l'objectiu de garantir la convivència i el civisme a l'espai públic durant la celebració de la Festa Major de Gràcia, que s'allarga fins a finals de la setmana vinent. Serà a través de sis patrulles 'mixtes', formades per un agent de cada cos policial, que treballaran conjuntament en diferents franges horàries de matí i de tarda. La mesura és un pas més en la coordinació i treball conjunt entre Mossos i Guàrdia Urbana, col·laboració que va començar al desembre del 2010 amb la 'Operació Nadal' de vigilància en les principals zones comercials de la capital catalana.

Durant aquests dies, els efectius policials patrullaran per diverses zones de la vila de Gràcia i per primera vegada ho faran també per les places i carrers engalanats del barri. L'intendent en cap de la unitat territorial de Gràcia de la Guàrdia Urbana de Barcelona, José Ángel Borrell, ha explicat que la preservació de les fràgils decoracions que durant mesos preparen els veïns és "una de les preocupacions principals". "Sempre hem tingut molta cura d'intentar que els guarniments pateixin els mínims danys possibles", ha explicat.

L'actuació de les patrulles mixtes, que operaran en horari diürn, està encaminada a evitar possibles fets delictius, així com controlar comportaments que alterin la convivència, degradin l'espai públic o infringeixin les ordenances municipals. Uns riscos que es multipliquen per aquestes dates a Gràcia, donada la gran afluència de gent que visita el districte amb motiu de les festes.

L'inspector Ricard Fernández, cap de l'Àrea Bàsica Policial del districte de Gràcia dels Mossos d'Esquadra, destaca que les patrulles mixtes a la Festa Major són "un pas més" en la col·laboració entre Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona. Un treball conjunt que funciona des de fa temps i que destaca per la "bona sintonia" entre els dos cossos policials.

Els mitjans de comunicació han pogut acompanyar aquest diumenge una d'aquestes patrulles. Un agent dels Mossos i un altre de la Guàrdia Urbana han fet un recorregut que ha tingut com a punt de sortida la plaça de la Vila de Gràcia -abans Rius i Taulet-, i han visitat els carrers Berga i Lluís Antúnez, que són els que estan situats més a l'oest del barri. Han saludat als veïns que estaven acabant de guarnir els carrers i els han ofert la seva col·laboració per a qualsevol cosa.

Festes pacífiques

L'inspector Ricard Fernández, cap de l'Àrea Bàsica Policial del districte de Gràcia dels Mossos d'Esquadra, preveu inicialment unes festes pacífiques. "Esperem que enguany sigui igual o més tranquil que els darrers anys, que ha estat molt tranquil també", ha explicat. "Espero que continuï així per molts anys", ha afegit. Sobre el moviment dels 'indignats', considera que no hi haurà cap problema i que el respecte mutu s'imposarà. "Aquesta és una festa feta pels veïns i principalment per als veïns", ha argumentat. Sobre possibles incidents, assegura que "no tenim informació que això hagi de ser així".

stats