LA CRISI LÍBIA
Especials 19/03/2011

Les potències mundials donen un ultimàtum a Gaddafi

Els representants dels Estats Units, la Unió Europea i membres de la Lliga Àrab es reuniran aquest dissabte a París en una cimera

Redacció
1 min
Un partidari de Gaddafi mostra una pancarta per ignorar la decisió de l'ONU / REUTERS

BarcelonaLes principals potències mundials es preparen per quan calgui intervenir a Líbia. Aquest dissabte els líders mundials analitzaran la situació en una cimera que es farà a París, de la Lliga Àrab, la Unió Africana i la Unió Europea. També hi serà Hillary Clinton en representació dels Estats Units. La presidència francesa ha convidat a la cimera a París a "tots els estats que vulguin donar suport a l'aplicació" de la resolució de l'ONU. Els principals països que hi assistiran seran França, Alemanya, Regne Unit o Espanya. Tots ells formaran una coalició per acordar quan i de quina manera es farà la intervenció militar.

L'ultimàtum a Gaddafi ha arribat aquest divendres de forma explícita per veu francesa. El seu representant d'Exteriors ha manifestat que ja està tot preparat perquè pugui començar la intervenció. No obstant això, les pròximes hores seran decisives per aclarir com s'aplicarà la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU fins a les últimes conseqüències. Tot i així, no es descarta que al llarg de la nit alguns avions militars francesos i anglesos sobrevolin Líbia per dissuadir possibles accions del líder libi.

D'altra banda, el govern libi ha negat aquest divendres que estigui violant l'alto el foc ha assegurat que no està fent cap operació militar a Misrata ni en cap altra ciutat del país. Malgrat això, els combats han continuat als afores de Misrata, a l'oest de Líbia, i de Ajdabiya, segons alguns testimonis citats per la cadena de televisió Al-Jazira. De fet, els rebels libis asseguren que les tropes de Muammar al-Gaddafi avancen cap a Bengasi i han arribat a 50 quilòmetres del lloc.

stats