Especials 26/02/2012

Vestits llargs i catifa vermella: tot llest per al glamur dels Oscars

L'Acadèmia celebra avui la 84a edició dels premis més importants del cinema

Efe
2 min
'The artist'

Los AngelesL'Acadèmia de Hollywood celebra avui a Los Angeles la tradicional cerimònia de lliurament dels prestigiosos premis Oscar, el gran esdeveniment anual de la indústria del cinema, que serà seguit per milions de persones en més de 225 països.

La gala començarà a partir de les 17 h (2 h de dilluns, hora catalana), i s'hi repartiran fins a 50 estatuetes en 24 categories.

Centenars d'empleats s'afanyen contra rellotge a donar els últims retocs al centre de Hollywood i Highland, complex comercial on es troba el teatre que acollirà l'esdeveniment, un auditori abans conegut com Kodak, però que es va quedar sense nom a causa de la recent fallida de l'empresa fotogràfica.

El turístic bulevard de Hollywood, tallat al trànsit des de fa dies, va ser transformat en un enorme set de pel·lícula que ha sepultat temporalment part del passeig de la Fama i l'asfalt gris sota una catifa vermella de 150 metres de llarg i 10 d'ample.

Gairebé 90 fotògrafs enlluernaran amb els seus flaixos les estrelles del cel·luloide a l'entrada del recinte, poblat amb figures d'Oscars de grans dimensions.

Penélope Cruz, Jennifer Lopez, Emma Stone, Angelina Jolie o Halle Berry són algunes de les actrius que es deixaran veure sobre la catifa i se sotmetran a l'escrutini dels crítics d'estilisme encarregats d'assenyalar els encerts i els errors estètics de les dones de la gran pantalla.

Entre els homes, més enllà de l'atenció que sempre desperten actors com George Clooney o Brad Pitt, molts estaran pendents del model que lluirà el britànic Sacha Baron Cohen, que després d'una sèrie d'estira-i-arronses amb l'organització va aconseguir que li autoritzessin d'anar vestit com l'histriònic dictador que interpreta en la seva pròxima pel·lícula, 'The Dictator'. L'Acadèmia, que exigeix que tots els homes vagin d'esmòquing, fins i tot els periodistes, havia demanat a Cohen que reconsiderés el seu vestuari, però l'actor va acabar imposant la seva voluntat després de fer una campanya a internet que va despertar l'interès mediàtic.

En total es calcula que 3.300 persones ompliran el teatre per seguir en directe el lliurament dels guardons, que tindrà una durada de tres hores i comptarà amb el còmic Billy Crystal, de 63 anys, com a mestre de cerimònies per novena ocasió.

Tot apunta que 'The artist' es convertirà en la gran triomfadora de la vetllada. Si es confirma el resultat, seria la primera vegada que una cinta francesa aconsegueix l'Oscar a la millor pel·lícula, i la segona ocasió en la història dels premis que una producció muda guanya en la categoria reina.

stats