Líbia
Especials 17/05/2011

El president de la companyia estatal de petroli abandona el càrrec i es passa als rebels

El govern de Bengasi diu que no sap on es troba des d'ahir. Aquesta matinada han bombardejat la seu de l'oficina anticorrupció a Trípoli

Agències
1 min
La seu de l'oficina anticorrupció de Trípoli, aquesta matinada. AFP

Doha (Qatar)Choukri Ghanem, president de la Companyia Nacional de Petroli Líbia, ha desertat del règim de Muammar al-Gaddafi, segons han explicat fonts rebels. "Tot el que sabem és que ha abandonat el càrrec però desconeixem on és", ha anunciat Ali Tarhouni, ministre de Finances i Petroli del govern rebel de Bengasi, de visita a Qatar.

Gahem és també el representant libi a l'Organització de Països Exportadors de Petroli, que s'ha de reunir el proper mes de juny. Quan han preguntat a Tahoruni qui reperesentarà el país en la propera reunió, ha respost sense ambigüitats: "Espero ser jo". Nascut a Trípoli, de 68 anys, Ghanem es va formar als EUA i presideix la companyia petroliera líbia des del 2006. Des de l'inici de la revolta es calcula que Líbia ha perdut dos terços de la seva exportació de cru.

Esborrar proves

D'altra banda, l'oficina dels serveis de seguretat a la seu de l'agència anticorrupció de Trípoli ha estat destruïda aquesta matinada. El règim de Muammar al-Gaddafi ha responsabilitzat de l'atac l'OTAN i el Consell Nacional de Transició de Bengasi, a qui acusa de voler fer desaparèixer les proves contra antics dirigents gaddafistes que s'han passat al costat rebel. A la zona s'han sentit tres fortes explosions.

stats