Especials 30/08/2012

El president egipci demana una "ingerència efectiva" a Síria en una cimera l'Iran

Mursi assegura en el seu discurs que a Síria hi ha "una revolució contra el règim opressor". La delegació siriana abandona la sala on se celebra la reunió dels països en desenvolupament no alineats

Reuters
1 min
El president egipci, Mohamed Mursi, a la dreta, durant el discurs a la cimera de països no alineats, amb el president de l'Iran, país amfitrió, al mig / EFE

TeheranEl president egipci, Mohammed Mursi, ha qualificat el govern del president sirià Baixar al-Assad "d'opressor", i ha demanat una "ingerència efectiva" a Síria. Ho ha fet en un discurs adurant la cimera dels països no alineats en desenvolupament que se celebra aquest dijous a l'Iran, un dels pocs països aliats d'Al-Assad.

"Ara hi ha una revolució a Síria contra el règim opressiu", ha dit Mursi a Teheran davant els líders mundials del Moviment de Països No Alineats.

Mursi ha advertit que el vessament de sang a Síria només s'acabarà si hi ha una "ingerència efectiva" des de l'exterior. "El vessament de sang a Síria és la nostra responsabilitat i hem de saber que no es pot aturar sense interferència efectiva de tots nosaltres", ha alertat.

"Tots hem d'anunciar la nostra plena solidaritat amb la lluita d'aquells que busquen la llibertat i la justícia a Síria, i traduir aquesta comprensió en una política de suport a una transició pacífica cap a un sistema democràtic de govern que reflecteixi les demandes de llibertat del poble sirià", ha afegit.

Mursi, islamista moderat, ha dit que la solidaritat amb el poble sirià "contra un règim opressiu que ha perdut la seva legitimitat és un deure ètic" i una necessitat estratègica.

La delegació siriana ha abandonat la sala com a protesta per aquestes paraules.

stats