Especials 22/08/2011

La pressió a Gaddafi fa caure el preu del petroli

L'imminent final de la guerra a Líbia fa baixar gairebé un 3% el preu del barril de Brent, el de referència a Europa

Efe
1 min

El conflicte libi ja té una primera conseqüència en el pla econòmic: el preu del petroli ha caigut aquest matí gairebé un 3% davant del final d'un conflicte que fa mesos que està viu. El barril de Brent, el de referència a Europa, cotitzava a 105,41 dòlars a les 7.00 del matí després d'haver caigut un 2,95% des del tancament de la sessió anterior, el divendres passat, quan es pagava a 108,62 dòlars.

Segons els analistes, el preu del petroli ha baixat de manera tan pronunciada en un matí per l'esperança que el conflicte libi arribi ràpid a un final. Els rebels han pres el control de tota la capital líbia i es troben a les portes del palau de Gaddafi i si acaben fent fora el líder libi això suposaria la restauració del subministre de cru del país nord-africà i un augment dels subministres globals.

Els preus del petroli es van disparar a principis d'any, quan la tensió entre l'oposició i el règim de Gaddafi va arribar als carrers i es va convertir en confrontació. La crisi es va traduir en fortes restriccions dels subministres d'aquell país, membre de la OPEP, que té les majors reserves de cru d'Àfrica i és el dotzè exportador mundial.

stats