Especials 28/06/2012

Els preus de la universitat i més cimera per salvar l'euro: el dia que ens espera

La presentació dels preus de les matrícules universitàries i el final de la trobada dels líders europeus centraran l'actualitat

Ara
2 min
AMB EL DIT AIXECAT El professor Mas-Colell, en funcions de conseller d'Economia, va superar ahir el primer tràmit dels pressupostos.

BarcelonaEl dia que ens espera en x previsions informatives. Aquest divendres serà notícia:

1. Final incert de la cimera. Aquest divendres serà el segon i darrer dia de la cimera de caps de govern europeus a Brussel·les. Tothom estarà a l'espera d'un acord per alleugerir les tensions sobre el deute d'Espanya i Itàlia, especialment després que aquest dijous aquests dos països bloquegessin un acord pel creixement.

2. Debat sobre l'autodeterminació sense Navarro –i amb Ridao–. La Fundació Campalans, vinculada al PSC, debat aquest divendres sobre el dret a l'autodeterminació en una jornada que comptarà amb la presència de personalitats de l'ala més catalanista del PSC, convidats del Quebec i l'exsecretari general d'ERC, Joan Ridao. No hi serà, en canvi, el líder del PSC, Pere Navarro.

3. El preu de les carreres. El Govern presenta aquest divendres la nova política de preus públics i beques del sistema universitari català. La junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) aprovarà els preus de les matrícules per al curs vinent. Els alumnes passaran a pagar un màxim del 25% del cost de la plaça universitària. Les taxes s'establiran en funció de la renda.

4. Discurs presidencial des de Tahrir. El flamant president egipci, l'islamista Mohammed Morsi, celebrarà aquest divendres la victòria en les darreres eleccions des de l'emblemàtica plaça Tahrir. Està previst que el nou líder egipci s'adreci als seus seguidors, congregats a la plaça després de la pregària del divendres, dia festiu al país.

5. Arqueologia a Banyoles. La conselleria de Cultura presentarà la troballa d'una peça excepcional a les excavacions del Parc Neolític de la Draga a Banyoles. Han avançat que es tracta de la peça més antiga del període Neolític trobada mai a Europa. Aquest divendres se'n sabran tots els detalls.

6. Motos: entrenaments del Gran Premi d'Holanda. Assen serà escenari dels entrenaments oficials del Gran Premi de motociclisme d'Holanda. Pedrosa, Márquez, Espargaró i Viñales busquen la 'pole position'.

stats